Web Security Scan

Een web security scan van Onvio is een geautomatiseerd proces om uw website te testen.
Onze specialisten draaien diverse door Onvio ontwikkelde tools om de beveiliging van uw website onder handen te nemen. Door de web security scan op uw web applicatie uit te voeren, krijgt u inzicht in de meest voorkomende kwetsbaarheden en beveiligingsfouten die zich mogelijk in uw website bevinden.

Top 10 beveiligingsproblemen

Top 10 kwetsbaarheden

Ondanks het feit dat bepaalde beveiligingsfouten steeds minder gemaakt worden, blijkt uit onderzoek dat nog steeds 55% van de websites de meest gemaakte fout: Cross-site Scripting (XSS) bevat. Als tweede in de lijst met meest voorkomende fouten staat Information Leakage wat onder andere mogelijk is door het foutief afhandelen van foutmeldingen.

Op het eerste gezicht lijken dit twee simpele onschuldige fouten, echter zien we vaak dat dit soort veel voorkomende programmeerfouten gebruikt worden bij inbraakpogingen die kunnen resulteren in grotere calamiteiten.

Inbraak voorkomen

Met een web security scan van Onvio zoekt u preventief naar lekken en bent u hackers een stap voor. Voorkom verlies van gevoelige gegevens, downtime van uw website en schade aan uw bedrijfsreputatie en dicht de lekken voordat ze misbruikt worden. Een kleine greep waar bij een scan onder andere op wordt gelet;

Analyse

Direct een scan regelen

Een web security scan voor uw website is eenvoudig geregeld, vul de aanvraag in en Onvio neemt contact met u op om een intake te plannen.

Vraag direct een scan aan

Periodieke web controle

Veel websites worden regelmatig aangepast en uitgebreid. Deze aanpassingen kunnen nieuwe beveiligingsrisico’s met zich meebrengen waardoor u opnieuw kwetsbaar wordt. Onvio raadt u aan om een periodieke web security scan uit te voeren in combinatie met monitoring.

Meer over periodieke controle van uw website

Scan aanvragen

Wilt u onmiddellijk uw website testen op beveiligingsrisico's?
Vraag direct de beveiligingsscan aan!

Direct aanvragen