Meewerkstage + deel traineeship

Beknopte Project Beschrijving:

Doel: Altijd al willen weten hoe je als Ethical Hacker te werk gaat tijdens het uitvoeren van verschillende projecten voor klanten? Het doel van deze stage is om studenten mee te nemen in de wereld van een Ethical Hacker. De student leert de methodiek van het Pentesten van webapplicaties en test samen met een senior op verschillende projecten van klanten. Naast dit leercomponent wordt er van de student verwacht om ook structurele verbeteringen door te voeren in verschillende diensten die Onvio levert. Daarbij kan je denken aan het automatiseren van taken/hacks, verbeteren van templates van bevindingen en het doen van korte research opdrachten.

Locatie: Utrecht

Tijd: 6 maanden

Eigenschappen student:

Opleiding:

 • HBO/WO IT System / Network engineering
 • HBO/WO IT Software development
 • HBO/WO IT Security

Technische vaardigheden:

 • Bewezen ervaring met IT, technische security en eventueel pentesting
 • Ervaring met programmeer/script talen als Python, C#, C++, JAVA
 • Ervaring met het ontwikkelen van scripts/tools t.b.v. pentesting
 • Ervaring met netwerktechnologieën denk aan TCP, DNS, DHCP, VLAN, IP
 • Kennis van Linux/Windows client/server omgevingen
 • Ervaring met het opzetten en ontwikkelen van websites
 • Ervaring met webserver omgevingen als Apache Tomcat, IIS, NGINX

Soft skills:

 • Gestructureerde en georganiseerde manier van werken
 • Goede schrijfvaardigheden in zowel Nederlands als Engels geschrift
 • Vermogen om zelfstandig te werken aan projecten
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Houdt zich aan afspraken en stelt zich professioneel op (neemt het voortouw)
 • Is leergierig en neemt proactief acties op zich

Project Beschrijving:

Uit ervaring blijkt dat studenten die zijn afgestudeerd een goede basis hebben van IT. Om als Ethical Hacker aan het werk te gaan voorziet Onvio in een traineeship om mensen op te leiden. Vanuit de studie wordt zeer gering aandacht besteed aan Pentesting. Tijdens deze stage willen wij studenten een kijkje in de keuken geven hoe je als ethical hacker aan het werk gaat op klant projecten. De student begint met een korte training van een maand (met examen) om de basisvaardigheden eigen te maken. Na deze maand gaat de student mee testen met een senior. Aanvullend met een vervolg training zal de student mee werken op verschillende klant projecten. Naast dit leercomponent wordt er van de student verwacht om ook structurele verbeteringen door te voeren in verschillende diensten die Onvio levert. Daarbij kan je denken aan het automatiseren van taken/hacks, verbeteren van templates van bevindingen en het doen van korte research opdrachten. De exacte taken die naast het meetesten worden gevraagd worden aan het begin van de stage afgestemd en vastgelegd in een plan van aanpak. Tijdens het uitvoeren van deze taken komen competenties kijken als het doen van onderzoek, planmatig werken en het organiseren van een kennissessie.

Wat je meeneemt:

 • Je hebt kennis van het opzetten van Linux/Windows client/server omgevingen i.c.m. webserver technologieën
 • Je hebt kennis van website/webaplicatie development en web technologieën
 • Je hebt ervaring met CTF’s, HackTheBox, TryHackme omgevingen en vindt het ook leuk om dit in de vrije tijd te doen
 • En met name heel veel zin en energie om de opdracht uit te voeren!

Wat je krijgt:

Je krijgt de kans om samen met een professioneel team samen te werken. Binnen Onvio staat kennis, motivatie en gedrevenheid centraal. Passie voor security is voor de medewerkers van Onvio een must! Binnen het Onvio team is er ruimte om kennis te delen en onderzoek te doen naar nieuwe technieken en tools die tijdens assessments voor klanten gebruikt kunnen worden. De werksfeer binnen het team is zeer plezierig en je zal begeleid worden door een van de Onvio professionals.

Ben jij de afstudeerder die wij zoeken?

Ben je geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig om een keer kennis te maken? Neem gerust contact op via het contactformulier, verstuur een email naar info@onvio.nl of bel +31 (0) 70 213 2533.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specialist in penetratietesten

Met ons team van medewerkers voeren wij opdrachten uit in het hele spectrum van informatiebeveiliging. Vanuit ons hoofdkantoor werken onze specialisten aan een gezamenlijk doel; het beveiligen van de gegevens van onze klanten.

Wij zijn echte vakmensen die overal vragen bij stellen en tot in den detail onderzoeken. Ervaren en gedreven met een hart voor de beveiliging van gegevens en een natuurlijke interesse naar alle technologisch gerelateerde vlakken.

Wil jij bij een jong, open en kennisintensieve organisatie werken met veel vrijheid? Als je denkt dat jij binnen ons profiel past kijk dan snel naar de vacatures of stuur een open sollicitatie!

Onvio wat voor jou?

Bij Onvio staat kennis centraal. Alles draait bij ons om het vergaren en delen van kennis, je bent continu bezig om je eigen kennis uit te breiden en bij te spijkeren. Binnen ons team leer je van elkaar en is het delen van informatie gemeengoed. Wij bieden je vanzelfsprekend de ruimte om te leren en je vakgebied in de gaten te houden.

Onvio werkt voor een diversiteit aan klanten met een breed spectrum aan opdrachten. Bij ons kom je alles tegen op het gebied van informatiebeveiliging. Onvio staat voor innovatie en dat betekent dat ons personeel creatieve en praktische oplossingen bedenkt, niet 13 in een dozijn. Wij lopen graag voorop in technologische en bijzondere vernieuwingen en verwachten dit ook van onze mensen.