WiFi beveiligingstest

WiFi netwerken vormen tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van het bedrijfsnetwerk. Onveilige of onjuist ingerichte WiFi netwerken geven cybercriminelen een buitenkans om uw systemen binnen te dringen.

Hackers misbruiken WiFi om systemen binnen te dringen

WiFi netwerken worden graag misbruikt door hackers: veilig van buitenaf uw pand met een eenvoudige laptop kan een cybercrimineel rustig zijn slag slaan.

Zijn uw WiFi netwerken veilig?

Onze specialisten komen op locatie inbreken op uw WiFi netwerken. Een WiFi beveiligingstest levert een duidelijk inzicht in de beveiliging en configuratie van uw WiFi netwerken. Maak uw WiFi netwerken weerbaar tegen hackers.

Waarom de juiste beveiliging van een WiFi netwerk van belang is

WiFi netwerken vormen vaak een zwakke schakel binnen het bedrijfsnetwerk. Met een WiFi beveiligingstest worden kwetsbaarheden blootgelegd en tilt u de beveiliging naar een hoger niveau.

Van buitenaf

Een WiFi verbinding is de ideale mogelijkheid voor hackers om uw netwerk binnen te dringen. Van buitenaf uw pand kan het signaal opgevangen worden door criminelen om zo op afstand rustig hun gang te gaan zonder op te vallen.

Zwakke authenticatie

Het inloggen op WiFi netwerken gebeurt vaak middels onveilige methodes. Een hacker kan een wachtwoord onderscheppen of ontdekken door bruteforce aanvallen of andere methodes toepassen om illegaal toegang te krijgen.

WiFi apparaten

Veel apparaten binnen uw organisatie gebruiken WiFi: mobiele telefoons, laptops, routers en meer. Elk apparaat vormt een mogelijkheid voor een crimineel om gevoelige gegevens te onderscheppen en toegang tot uw netwerk te krijgen.

Gast netwerken

Veel organisaties bieden een gast-WiFi netwerk voor bezoekers. Onjuiste configuratie hiervan kan ervoor zorgen dat criminelen via het gast netwerk gevoelige data kunnen onderscheppen en hiermee het interne netwerk kunnen binnendringen.

Toegang tot netwerk

Een hacker die eenmaal toegang heeft gekregen tot uw WiFi netwerken kan van daaruit doorstomen naar de kroonjuwelen door andere systemen binnen het WiFi netwerk te misbruiken. Onopvallend en veilig op afstand.

Aftappen verkeer

WiFi verkeer is door iedereen te onderscheppen. Op een onbeveiligd netwerk, of een WiFi netwerk waar een crimineel toegang heeft verkregen, kan een hacker eenvoudig communicatie tussen systemen onderscheppen en misbruiken.

aws audit

Zijn uw WiFi apparaten weerbaar tegen cybercriminelen?

Een WiFi beveiligingstest legt kwetsbaarheden in uw WiFi netwerken en apparaten bloot. Met de resultaten kunt u een sterker en veiliger WiFi netwerk realiseren en fouten vroegtijdig ontdekken en preventief oplossen.