Penetratietest

Een Penetratietest is een effectief middel om de beveiliging te testen met als doel het huidige beveiligingsniveau in kaart te brengen en de beveiliging preventief te verbeteren. Mist u beveiligingsmaatregelen en functioneren huidige beveiligingsmechanismen voldoende, worden inbraakpogingen van hackers door uw organisatie opgemerkt en wat is de response?

Wat is een Penetratietest

Met een Penetratietest laat u legale hackers op realistische wijze uw systemen onderzoeken. Hiermee krijgt u een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de systemen van uw organisatie.

Penetratietesten resulteert in verbeteringen waarmee u uw systemen en organisatie veiliger maakt en de risico’s verkleint.

Onze specialisten nemen uw systemen net zoals echte cybercriminelen onder handen. Creativiteit en kennis spelen een essentiële rol in het vinden van kwetsbaarheden die anders onopgemerkt bleven.

Alle hackers van Onvio zijn gecertificeerd volgens de hoogste standaarden.

Verschillende typen Penetratietest

Onvio is volledig gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietesten. Onze specialisten kunnen onderzoek uitvoeren naar alle IT systemen van betekenis, van bedrijfsnetwerken tot geavanceerde webapplicaties of industriële systemen.

Bedrijfsnetwerk

Een penetratietest gericht op uw bedrijfsnetwerk wijst uit of criminelen uw interne netwerk kunnen binnendringen. Ook wordt er onderzocht of (kwaadwillende) medewerkers of gasten ongewenst data kunnen compromitteren van binnenuit de organisatie.

(Web)applicaties

Applicaties en services zoals websites, financiële systemen en portals vormen een toegangsdeur naar gevoelige data. Vaak zelfs vanaf het internet, wat kan leiden tot toegang tot het interne bedrijfsnetwerk. Een Penetratietest haalt kwetsbaarheden in deze applicaties naar boven.

Mobiel & IoT

Mobiele Apps en IoT devices verwerken vaak gevoelige gegevens en zijn op verschillende manieren gekoppeld aan andere (web)services en API's. Een penetratietest onderzoekt alle mogelijke aanvalsvectoren en koppelingen van de apparaten en diensten.

Industrie / SCADA

Steeds vaker zijn industriële systemen gekoppeld aan het internet en bedrijfsnetwerken. Bijvoorbeeld SCADA systemen hebben vaak geen optimale beveiliging, wat ze een interessant doelwit maakt met een potentiële grote impact.

Audits en assessments

Een Penetratietest is vaak een verplicht onderdeel van audits voor DigiD, BIG, BIR of ISO27001. Een penetratietest in het kader van een IT assessment is gericht op het voldoen aan het normenkader. De rapportage is helder en direct bruikbaar voor een auditor.

Wifi netwerken

Een WiFi verbinding is de ideale mogelijkheid voor hackers om uw netwerk binnen te dringen. Van buitenaf uw pand kan het signaal opgevangen worden door criminelen om zo op afstand rustig hun gang te gaan zonder op te vallen.

Meer over Wifi penetratietest

Waarom organisaties voor een Penetratietest van Onvio kiezen

De kwaliteit van een Penetratietest hangt af van de specialistische vaardigheden van de ethische hacker. Evenzo belangrijk is de vertaalslag van technische kwetsbaarheden naar heldere risico’s en oplossingen gekoppeld aan de doelstellingen van uw organisatie.

Onvio blinkt uit in sterke technische kennis én het vermogen om resultaten te vertalen naar uw organisatie.