Penetratietest

Een Penetratietest, ook wel Pentest genoemd,  is een effectief middel om de beveiliging te testen. Hiermee brengt u het huidige beveiligingsniveau in kaart en kunt u de beveiliging preventief verbeteren. Krijg inzicht in het functioneren van de huidige beveiligingsmaatregelen en ontdek of inbraakpogingen door uw organisatie opgemerkt en aangepakt worden.

Onvio wint KPN Hack-competitie 2018!
Onvio wint Den Haag Hack-competitie 2019!
Onvio wint KPN Hack-competitie 2020!

Een Penetratietest uitvoeren

Met een Penetratietest laat u legale hackers op realistische wijze uw systemen onderzoeken. Hiermee krijgt u een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de IT omgeving van uw organisatie.

Penetratietesten resulteert in verbeteringen waarmee u uw organisatie preventief veiliger maakt en risico’s verkleint.

Onze specialisten nemen uw systemen net zoals echte cybercriminelen onder handen. Creativiteit en kennis spelen een essentiële rol in het vinden van risico’s die anders onopgemerkt bleven.

De Hackers van Onvio zijn gecertificeerd volgens de hoogste standaarden. Onvio is lid van de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland.

Welk type Penetratietest

Een Penetratietest kan uitgevoerd worden op alle typen IT systemen, van bedrijfsnetwerken tot geavanceerde webapplicaties tot industriële systemen (ICS) en hardware.

Bedrijfsnetwerk

Een penetratietest gericht op uw bedrijfsnetwerk wijst uit of criminelen uw interne netwerk kunnen binnendringen. Ook wordt er onderzocht of (kwaadwillende) medewerkers of gasten ongewenst data kunnen compromitteren van binnenuit de organisatie.

(Web)applicaties

Applicaties en services zoals websites, financiële systemen en portals vormen een toegangsdeur naar gevoelige data. Vaak zelfs vanaf het internet, wat kan leiden tot toegang tot het interne bedrijfsnetwerk. Een Penetratietest haalt kwetsbaarheden in deze applicaties naar boven.

Mobiel & IoT Hardware

Mobiele Apps en IoT devices verwerken vaak gevoelige gegevens en zijn op verschillende manieren gekoppeld aan andere (web)services en API's. Een penetratietest onderzoekt alle mogelijke aanvalsvectoren en koppelingen van de apparaten en diensten.

Industrie / SCADA / ICS

Steeds vaker zijn industriële systemen gekoppeld aan het internet en bedrijfsnetwerken. Bijvoorbeeld SCADA systemen hebben vaak geen optimale beveiliging, wat ze een interessant doelwit maakt met een potentiële grote impact.

Audits en assessments

Een Penetratietest is vaak een verplicht onderdeel van audits voor DigiD, BIO, ISAE of ISO27001. Een penetratietest in het kader van een IT assessment is gericht op het voldoen aan normenkaders. Het rapport is direct bruikbaar voor een auditor.

Wifi netwerken

Een WiFi verbinding is de ideale mogelijkheid voor hackers om uw netwerk binnen te dringen. Van buitenaf uw pand kan het signaal opgevangen worden door criminelen om zo op afstand rustig hun gang te gaan zonder op te vallen.

Meer over Wifi Penetratietest
aws audit

Waarom organisaties voor een Penetratietest van Onvio kiezen

De kwaliteit van een Penetratietest hangt af van de specialistische vaardigheden van de ethische hacker. Evenzo belangrijk is de vertaalslag van technische kwetsbaarheden naar heldere risico’s en oplossingen gekoppeld aan de doelstellingen van uw organisatie.

Onvio blinkt uit in sterke technische kennis én het vermogen om resultaten te vertalen naar uw organisatie.