Penetratietest

Een Penetratietest, ook wel Pentest genoemd,  is een effectief middel om de beveiliging te testen. Hiermee brengt u het huidige beveiligingsniveau in kaart en kunt u de beveiliging preventief verbeteren. Krijg inzicht in het functioneren van de huidige beveiligingsmaatregelen en ontdek of inbraakpogingen door uw organisatie opgemerkt en aangepakt worden.

Onvio wint KPN Hack-competitie 2018!
Onvio wint Den Haag Hack-competitie 2019!
Onvio wint KPN Hack-competitie 2020!

Een Penetratietest uitvoeren

Met een Penetratietest laat u legale hackers op realistische wijze uw systemen onderzoeken. Hiermee krijgt u een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de IT omgeving van uw organisatie.

Penetratietesten resulteert in verbeteringen waarmee u uw organisatie preventief veiliger maakt en risico’s verkleint.

Onze specialisten nemen uw systemen net zoals echte cybercriminelen onder handen. Creativiteit en kennis spelen een essentiële rol in het vinden van risico’s die anders onopgemerkt bleven.

De Hackers van Onvio zijn gecertificeerd volgens de hoogste standaarden. Onvio is lid van de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland.

Welk type Penetratietest

Een Penetratietest kan uitgevoerd worden op alle typen IT systemen, van bedrijfsnetwerken tot geavanceerde webapplicaties tot industriële systemen (ICS) en hardware.

Bedrijfsnetwerk

Een Pentest gericht op uw bedrijfsnetwerk wijst uit of criminelen uw interne of externe (wifi)netwerk kunnen binnendringen. Ook wordt duidelijk of ransomware of uw medewerkers data kunnen compromitteren.

Bedrijfsnetwerk pentest

(Web)applicaties

Webapplicaties en services zoals websites, financiële systemen en portals vormen dé toegangsdeur tot uw data en zelf uw interne infrastructuur. Een Pentest haalt kwetsbaarheden in deze webapplicaties naar boven.

Webapplicatie Pentest

Mobiele Apps & API's

Mobiele Apps verwerken vaak gevoelige gegevens en zijn op verschillende manieren gekoppeld aan andere (web)services en API's. Een Pentest onderzoekt alle mogelijke aanvalsvectoren en koppelingen van de Mobiele Apps.

IACS en OT

Toets de veiligheid van uw Industriële Automatisering en Controle Systemen (IACS) en Operationele Technologie (OT) omgevingen met ICS/SCADA, SIS, HVAC, communicatiesystemen, gateways of firewalls op kwetsbaarheden.

Industriële systemen pentest

Audits en assessments

Een Pentest is vaak een verplicht onderdeel van audits voor DigiD, BIO, ISAE of ISO27001. Een Pentest in het kader van een IT assessment is gericht op het voldoen aan normenkaders. Het rapport is direct bruikbaar voor een auditor.

Audits en Assessments Pentest

IOT & Hardware

IoT devices en de hardware worden steeds slimmer en vormen een toegangspunt tot uw infrastructuur. Ze verwerken data en zijn vaak gekoppeld aan API's. Een Pentest onderzoekt fysiek de hardware en alle software en netwerkmogelijkheden.

IoT & Hardware Pentest
aws audit

Waarom organisaties voor een Penetratietest van Onvio kiezen

De kwaliteit van een Penetratietest hangt af van de specialistische vaardigheden van de ethische hacker. Evenzo belangrijk is de vertaalslag van technische kwetsbaarheden naar heldere risico’s en oplossingen gekoppeld aan de doelstellingen van uw organisatie.

Onvio blinkt uit in sterke technische kennis én het vermogen om resultaten te vertalen naar uw organisatie.