Penetratietest

Een Penetratietest, ook wel Pentest genoemd, is een effectief middel om de beveiliging te testen met als doel het huidige beveiligingsniveau in kaart te brengen en de beveiliging preventief te verbeteren. Mist u beveiligingsmaatregelen en functioneren huidige beveiligingsmechanismen voldoende, worden inbraakpogingen van hackers door uw organisatie opgemerkt en wat is de response?

Team Onvio wint de 2018 CTF

Wat kan een Pentest voor uw organisatie betekenen

Met een Pentest laat u legale hackers op realistische wijze uw systemen onderzoeken. Hiermee krijgt u een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de systemen van uw organisatie.

Een Pentest resulteert in verbeteringen waarmee u uw systemen en organisatie veiliger maakt en de risico’s verkleint.

Onze specialisten nemen uw systemen net zoals echte cybercriminelen onder handen. Creativiteit en kennis spelen een essentiële rol in het vinden van kwetsbaarheden die anders onopgemerkt bleven.

Alle hackers van Onvio zijn gecertificeerd volgens de hoogste standaarden.

Onderzoek IT systemen en ontdek de risico's en verbeteringen voor uw organisatie

Onvio is volledig gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietesten. Onze specialisten kunnen onderzoek uitvoeren naar allerlei soorten IT systemen, van bedrijfsnetwerken tot geavanceerde webapplicaties of industriële systemen.

Bedrijfsnetwerk

Een penetratietest gericht op uw bedrijfsnetwerk wijst uit of criminelen uw interne netwerk kunnen binnendringen. Ook wordt er onderzocht of (kwaadwillende) medewerkers of gasten ongewenst data kunnen compromitteren van binnenuit de organisatie.

(Web)applicaties

Applicaties en services zoals websites, financiële systemen en portals vormen een toegangsdeur naar gevoelige data. Vaak zelfs vanaf het internet, wat kan leiden tot toegang tot het interne bedrijfsnetwerk. Een pentest haalt kwetsbaarheden in deze applicaties naar boven.

Mobiel & IoT

Mobiele Apps en IoT devices verwerken vaak gevoelige gegevens en zijn op verschillende manieren gekoppeld aan andere (web)services en API's. Een penetratietest onderzoekt alle mogelijke aanvalsvectoren en koppelingen van de apparaten en diensten.

Industrie / SCADA

Steeds vaker zijn industriële systemen gekoppeld aan het internet en bedrijfsnetwerken. Bijvoorbeeld SCADA systemen hebben vaak geen optimale beveiliging, wat ze een interessant doelwit maakt met een potentiële grote impact.

Audits en assessments

Een pentest is vaak een verplicht onderdeel van audits voor DigiD, BIG, BIR of ISO27001. Een penetratietest in het kader van een IT assessment is gericht op het voldoen aan het normenkader. De rapportage is helder en direct bruikbaar voor een auditor.

Wifi netwerken

Een WiFi verbinding is de ideale mogelijkheid voor hackers om uw netwerk binnen te dringen. Van buitenaf uw pand kan het signaal opgevangen worden door criminelen om zo op afstand rustig hun gang te gaan zonder op te vallen.

Meer over Wifi pentest

Waarom organisaties voor een pentest van Onvio kiezen

De kwaliteit van een pentest hangt af van de specialistische vaardigheden van de ethische hacker. Evenzo belangrijk is de vertaalslag van technische kwetsbaarheden naar heldere risico’s en oplossingen gekoppeld aan de doelstellingen van uw organisatie.

Onvio blinkt uit in sterke technische kennis én het vermogen om resultaten te vertalen naar uw organisatie.