Red Team

Moderne aanvallen beperken zich niet tot een enkel digitaal system. Alle aspecten van uw IT systemen zijn een doelwit en een enkele kwetsbaarheid kan genoeg zijn om de schakel te breken. Een Red Team actie gaat verder dan het testen van één systeem. Red Team simuleert een realistisch aanvalsscenario waarbij elke mogelijke invalshoek en techniek benut wordt.

Wat is een Red Team onderzoek en hoe helpt het uw organisatie

Een aanvaller kiest de weg van de minste weerstand, er is maar één zwakke schakel nodig om binnen te dringen. Een Red Team onderzoek neemt de beveiliging van uw hele keten onder de loep: digitaal, fysiek en de mens.

Het resultaat van een Red Team aanvalssimulatie geeft u niet alleen inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in uw systemen en beveiliging, maar het toont ook de weerbaarheid en het handelen van uw ogranisatie bij een incident.

Met een Red Team onderzoek controleert u grondig de werking van uw huidige (ook niet technische) maatregelen, maakt u een daadwerkelijke dreiging mee en leert u wat een aanval inhoudt.

Het resultaat van een Red Team onderzoek brengt uw IT beveiliging over de gehele keten naar een hoger niveau en verbetert uw incident response en monitoring maatregelen.

De Red Team varianten

Onvio biedt drie Red Team varianten. Onze specialisten sparren uiteraard graag met u over een maatwerk oplossing. Neem gerust contact op.

Aanvalssimulatie

Een realistische aanval gebaseerd op een op maat geschreven scenario. In deze aanval worden de Cyber, Fysieke en Menselijke aspecten gecombineerd en onderzocht. Het Red Team zal bij deze aanval opereren zoals een tegenstander dit in de praktijk ook zou doen. Hiermee kan een helder antwoord gegeven worden op de globale vraag of de organisatie veilig is.

Red Team vs Blue Team

Een realistisch aanvalsscenario zoals bij de Aanvalssimulatie, maar nu in samenwerking met de het monitoring team (blue team) van de organisatie. Een kat en muis spel waarbij het Blue Team het Red Team tracht te detecteren en verhinderen.

Geavanceerd ethisch hacken

Een geavanceerde vorm van een penetratietest waarbij de scope breder is en verder gaat dan alleen het identificeren van kwetsbaarheden. Door kwetsbaarheden uit te buiten kan de hacker het netwerk binnendringen en ontdekken tot hoever een aanvaller kan komen, op een gecontroleerde en veilige manier.

Voor welke organisaties is Red Team geschikt

Red Team is geschikt voor alle organisaties. U denkt misschien dat Red Team niet geschikt is omdat uw organisatie bijvoorbeeld te klein is. Echter is dit precies de denkwijze van een kwaadwillende: achter de organisaties aangaan die het niet verwachten.

Een Red Team onderzoek varieert van enkele dagen tot enkele maanden. Afhankelijk van de wensen van uw organisatie wordt een onderzoek op maat gemaakt.

Waarom een Red Team onderzoek van Onvio

De kwaliteit van een Red Team onderzoek van Onvio ligt op een hoog niveau. Onvio beschikt over Ethische Hackers met specialistische vaardigheden en heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van pentesten, social engineering en mystery guest onderzoeken.

De perfecte combinatie voor een realistische Red Team aanvalsimulatie van een hoog niveau gekoppeld aan de doelstellingen van uw organisatie.

aws audit